Župa chce rekonštruovať cestu do Starej Bystrice. Podľa poslancov ju opravovať netreba


Foto: Župa chce rekonštruovať cestu do Starej Bystrice. Podľa poslancov ju opravovať netreba Foto: ilustračné

V pondelok 22. apríla sa uskutočnilo zasadnutie poslancov Žilinského samosprávneho kraja. Súčasťou rokovania bolo schválenie podpísania medzinárodnej partnerskej zmluvy programu INTERREG Poľsko-Slovensko 2021 – 2027.

V rámci partnerskej zmluvy uzavretej medzi župou a Powiatom Zywieckim by mal prejsť úsek cesty II/520 rekonštrukciou za maximálne 124-tisíc eur. Cesta vedie z Krásna nad Kysucou cez Starú Bystricu až do oravskej obce Vitanová.


„Som šokovaný, že vedenie Žilinskej župy ide opravovať dobrú cestu, zatiaľ čo na rozbité cesty nemá peniaze,“ uviedol k tejto veci Igor Janckulík na sociálnej sieti. Podľa jeho zistení ide o komunikáciu v Starej Bystrici, kde prebehne oprava vyše štvorkilometrového úseku v km 9,08 -13,37. 

„Po tejto ceste jazdím dvakrát do týždňa, tak mi, prosím, povedzte, či táto cesta potrebuje opravu? Už pred dvoma rokmi som kritizoval, že vo Vitanovej sa opravovala dobrá cesta v dĺžke 1,8 km. Myslel som si, že vedenie župy sa z toho poučí, mýlil som sa,“ dodal Janckulík. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu