Situácia na ceste pod Strečnom má riešenie. Dostavbu tunela Višňové chcú urýchliť


Foto: Situácia na ceste pod Strečnom má riešenie. Dostavbu tunela Višňové chcú urýchliť

Mimoriadnu situáciu na nebezpečnom úseku cesty pod Strečnom riešil v piatok 19. apríla krízový štáb na ministerstve dopravy. Cesta mala byť pôvodne na nejaký čas uzavretá, aby mohli prebiehať práce na skalnom brale. Napokon však našli prekvapivé riešenie, je ním tunel Višňové. 

Hoci sa to môže motoristom zdať ako nevydarený vtip, opak je pravdou. Ministerstvo dopravy predpokladá, že sa podarí zrýchliť výstavbu tunela a otvoriť jednu tunelovú rúru. Premávka v nej by bola jednosmerná a vozidlá smerujuce na opačný smer by využívali cestu popod hrad Strečno.



Keď pôjdeme jedným smerom rúrou a jedným smerom pod Strečnom, tak nám to stále umožní vytvoriť tam ochranné pásmo na padanie skál a na to, aby sa paralelne dali robiť sanačné práce na tom brale,“ priblížil pre TV Markíza minister dopravy Jozef Ráž.

Navrhované riešenie sa však nezaobíde bez finančnej podpory. „Situácia pod Strečnom je taká závažná, že je treba vstúpiť do rokovaní s dodávateľmi tunela Višňové a zrýchliť odovzdanie do užívania,“ konštatoval Ráž s tým, že podľa prvotných diskusií žiaden z dodávateľov nepovedal, že sa to nedá. 

„Bude to, samozrejme, niečo stáť, ale myslíme si, že to je akceptovateľné,“ dodal minister. Kým však nebudú podpísané zmluvy, konkrétne sumy minister spresňovať nechce. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu