Divadelno-tanečné predstavenie Koniec Koniec prináša na žilinské dosky sarkastický pohľad na podoby konca


Foto: Divadelno-tanečné predstavenie Koniec Koniec prináša na žilinské dosky sarkastický pohľad na podoby konca Foto: Mestské divadlo Žilina

Máte radi súčasné divadlo a tanec? V takom prípade si nemôžete nechať ujsť najnovšie predstavenie Koniec Koniec od Petry Fornayovej a kolektívu, ktoré hosťuje v Štúdiu Mestského divadla Žilina v stredu 24. apríla.

Inscenácia je vytvorená na motívy románu Petra Macsovszkeho Tantalópolis a inšpirovaná poéziou Petra Šuleja. Témou predstavenia je niekoľko podôb konca - fyzického či sociálneho života, ale aj umeleckej kariéry. Pokiaľ dokážete oceniť sarkazmus, humor a sebairóniu, je pre vás ako stvorené. 

„Na pozadí obrazov života jedného muža a jednej ženy sledujeme vyrovnávanie sa s neschopnosťou zapadnúť, rozumieť (si), a to nielen na individuálnej úrovni, ale aj v rámci celej spoločnosti, v ktorá nás núti neustále sa rozhodovať a konať,“ opisuje dej diela divadlo.

Rovnako dôležitým ako text je v inscenácii aj pohyb - vzájomne sa dopĺňajú a vytvárajú nové významy. Scénu dotvára pôsobivá videoprojekcia Jakuba Pišeka na pozadí a atmosféru navodzuje podmanivá elektronická hudba Fera Királyho.

V sugestívnom divadelno-tanečnej predstavení účinkujú Petra Fornayová a Vlado Zboroň. Tvorbu Petry Fornayovej poznáte aj z Mestského divadla, kde naštudovala adaptáciu novely Márie Modrovich Rozhovor s členkou kultu. Dielo Koniec Koniec sa dostalo medzi desiatku vybraných inscenácii na tohtoročnom festivale Nová Dráma/New Drama 2024. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu