Pri Rajci sa vyníma nová Lavička so srdcom. Dostanete sa k nej autom, ponúka krásne výhľady


Foto: Pri Rajci sa vyníma nová Lavička so srdcom. Dostanete sa k nej autom, ponúka krásne výhľady Foto: Facebook/Žilinský turistický kraj

Od minulého roka zdobí nenápadný kopec v Rajeckej doline drevená lavička, ktorá ponúka okrem oddychu aj nádherné výhľady a dokonalú scenériu pre fotografovanie. Natrafiť na ňu môžu najmä ľudia, ktorí si chcú skrátiť cestu medzi Rajcom a Kamennou Porubou.

Nová Lavička so srdcom stojí priamo pri miestnej ceste, ktorá vedie prevažne cez lúky a polia. Vďaka tomu sa k nej dokáže dostať naozaj každý - od najmenších detí až po ľudí s pohybovými problémami.

Ako napovedá jej názov, najzaujímavejšou časťou lavičky je jej operadlo, ktoré rozdeľuje modro-zelené srdce. Jeho tvar aj farba boli inšpirované čičmianskym vzorom.

„Je to miesto, kde sa dá ponoriť do šepotu vetra a melódie vtáčieho spevu, zatiaľ čo duša nachádza pokoj a harmóniu. Táto lavička nie je len miestom na oddych a rozjímanie, ale aj prejavom miestnej identity a kultúry. Je to pozvánka na spojenie sa s okolitou prírodou,“ píše o nej Žilinský turistický kraj.

Vybudovanie netradičnej lavičky, ktorá do Rajeckej doliny láka nových návštevníkov, finančne podporilo Ministerstvo cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu