Na novej tržnici v Žiline oslávia príchod jari širokou ponukou tovaru aj kultúrnym programom


Foto: Na novej tržnici v Žiline oslávia príchod jari širokou ponukou tovaru aj kultúrnym programom Foto: trznicazilina.sk

Nová tržnica v centre Žiliny sa už čoskoro opäť na jeden deň zaplní predajcami a čerstvým tovarom. V sobotu 6. apríla od 8:00 hod. ráno sa v jej priestoroch uskutoční Jarný trh, ktorý má byť oslavou tohto ročného obdobia.

Kupujúci budú mať na výber z ponuky ovocia, zeleniny, mäsových a mliečnych výrobkov, byliniek či kvetov a sadeníc. Pripravený je aj sprievodný kultúrny program. Mesto tak chce nadviazať na tradíciu sobotných trhov.

Stránka tržnice uvádza 5 dôvodov, pre ktoré sa ju oplatí navštíviť. Patria medzi ne kvalitná ponuka potravín, podpora lokálnych predajcov či možnosť nakúpiť si poctivé výrobky, pri ktorých boli dodržané etické a ekologické normy. Mesto vyzdvihuje tiež komunitný potenciál novej tržnice a opisuje ju ako miesto, kde sa stretnete so svojimi známymi a zároveň spoznáte nových ľudí.

Posledným dôvodom má byť povolebný relax. „Po náročnom hlasovaní je skvelý nápad zrelaxovať sa pri prechádzke mestom a nakúpiť si chutné výrobky na víkendový obed. Takýto kombinovaný zážitok poskytuje nielen možnosť nakupovania, ale aj príjemné strávenie voľného času,“ píše sa na stránke tržnice.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu