VIDEO: Stredoškolák Radoslav cestuje s kamerou po Žilinskom kraji. Ľuďom ukazuje prírodu aj pamiatky


Foto: VIDEO: Stredoškolák Radoslav cestuje s kamerou po Žilinskom kraji. Ľuďom ukazuje prírodu aj pamiatky Foto: Radoslav Záhumenský

Má len 18 rokov a koníček, ktorý spája pohyb, kreativitu aj vedomosti. Radoslav Záhumenský chodí po Žilinskom kraji a natáča videá o obľúbených aj menej známych turistických lokalitách či pamiatkach.

Radoslav je žiakom 3. ročníka na gymnáziu v Turzovke. Lásku k prírode aj práci s kamerou v ňom prebudil jeho otec Vladimír, s ktorým sa pravidelne vydávajú na výlety a zbierajú materiál a inšpiráciu. Svojou prácou pomáha ľuďom vybrať si, ktoré miesta sa im oplatí navštíviť.

Okrem krásnych záberov a tipov na výlety sa vďaka jeho videám často dozvedia zaujímavé nové informácie aj o lokalitách, ktoré poznajú ako svoje topánky. Na jeho Youtube kanáli MediaRZ nájdete zábery zo Žilinského kraja, samostatne z Horných Kysúc, ale aj z miest, hradov či prírody na celom Slovensku.


„Ostatné videá zo Žilinského kraja alebo aj z iných kútov Slovenska natáča pre mňa brat Vladimír Záhumenský mladší. Strih a zvyšné spracovanie videa už je potom moja záležitosť,“ vysvetľuje Radoslav.


S otcom začali najskôr natáčať sériu Kaplnky v okolí Turzovky, neskôr však svoju tvorbu značne rozšírili. Teraz rozbiehajú nový netradičný projekt s názvom neZNÁMI RODÁCI, plánujú však rozširovať aj ostatné zoznamy o videá z ďalších lokalít.

„Najviac ma na tom celom baví tie jednotlivé miesta natočiť, prísť ku nim, vidieť ich na vlastné oči a cítiť aj vplyv okolitej prírody aj taký ten oddych a relax. Ale, samozrejme, aj samotné spracovanie tých videí ma baví, najmä keď môžem skúšať rôzne nové efekty a učiť sa nové veci pri práci s videom,“ priblížil Radoslav.

Okrem natáčania sa už štyri roky venuje aj fotografovaniu. Zaujíma sa najmä o detaily z prírody, ktoré zachytáva pomocou makroobjektívu. So svojou prácou sa zúčastnil aj celoslovenskej súťaže JuniorInternet, kde získal krásne druhé miesto. Jeho fotografie nájdete na Instagrame.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu