Legendárna kapela Mňága a Žďorp oslávi 60-ku frontmana Petra Fialu koncertom v žilinskom klube SMER 77


Foto: Legendárna kapela Mňága a Žďorp oslávi 60-ku frontmana Petra Fialu koncertom v žilinskom klube SMER 77

v stredu 3. apríla o 20. hodine vystúpi v žilinskom klube SMER 77 jedna z najvýraznejších hudobných kapiel českej porevolučnej éry. Mňága a Žďorp je česká alternative rocková kapela pochádzajúca z Valašského Meziříčí, ktorej začiatky sa datujú do roku 1983.

Najprv vystupovala pod názvom Slepé střevo. Členovia Mňágy súčasne pôsobili v iných kapelách napr. Velký plytkoš, Happyend, tieto kapely však zanikali a od roku 1987 sa hovorí len o skupine Mňága a Žďorp.

„To nie je turné k mojim šesťdesiatinám. To je nekonečné turné, ktoré sa začalo v roku 1992,“ hovorí čerstvý šesťdesiatnik a frontman kapely Mňága a Žďorp Petr Fiala. Zvláštne znejúce slová tvoriace názov skupiny pochádzajú zo sliezskeho dialektu a znamenajú „blato“ a „staré krámy“. 


Kapela sa dostala do podvedomia predovšetkým hitom „Hodinový hotel“, ktorý je prvou skladbou na debutovom albume skupiny s názvom Made in Valmez (1991). Posledný, už štrnásty radový album, vyšiel v roku 2019 a volá sa Trecie plochy. Frontman skupiny Petr Fiala navyše nahral a vydal aj samostatné albumy Nečum a tleskej! (1994) a Je čas (2005). 

Legendárne zoskupenie v Žiline zahrá všetky obľúbené staré pecky a popri nich predstaví aj úplne nové skladby, ktoré sa objavia na pripravovanom albume. Vstupenky si môžete zakúpiť už teraz online na portáli TooToot, v klube na bare v cene 20 eur, prípadne priamo na mieste v deň koncertu v cene 25 eur. Nie je však isté, či lístky do konania podujatia budú ešte dostupné, preto s kúpou radšej neotáľajte.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok