V Žiline pribudla Ulica majstra sveta. Po kom je pomenovaná a kde ju nájdete?


Foto: V Žiline pribudla Ulica majstra sveta. Po kom je pomenovaná a kde ju nájdete? Foto: google.com

Vedeli ste, že v Žiline sa môžete prejsť po Ulici majstra sveta? Leží v mestskej časti Závodie a vedie priamo k Hotelu SP Resort, ktorý vybudoval Peter Sagan. Práve po ňom je ulica, hoci nejasne, pomenovaná.

Bratia slávneho cyklistu Juraj a Milan sa pôvodne snažili presadiť názov, ktorý by obsahoval športovcove meno. Na Slovensku však legislatíva neumožňuje pomenúvať ulice po stále žijúcich ľuďoch.

Z navrhovaných názvov Ulica Petra Sagana, Ulica Majstra sveta, Saganova ulica, Majstrovská ulica, Ulica k Saganovi, ulica Cyklošampióna a ulica Petra Sagana na prvom rokovaní názvoslovnej komisie mesta neprešiel ani jeden. Po žiadosti o prehodnotenie stanoviska sa koncom minulého roka zhodla na Ulici majstra sveta, čo odhlasovali aj poslanci mestského zastupiteľstva.

Športhotel Petra Sagana má preto adresu Majstra sveta 1. Luxusná stavba bola dokončená v lete 2023 a ponúka 13 klimatizovaných izieb, reštauráciu s terasou, kaviareň, wellness centrum aj fitness. Všetky izby v hoteli sú tematicky zariadené na tému cyklistických pretekov, v okolí hotela je aj niekoľko cyklotrás.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu