Plamene zachvátili výrobné linky v chemickej fabrike. Na pomoc prichádzajú ďalší hasiči


Foto: Plamene zachvátili výrobné linky v chemickej fabrike. Na pomoc prichádzajú ďalší hasiči Foto: Čitateľ a HaZZ

Dnes popoludní sme informovali o rozsiahlom požiari chemickej fabriky, ktorý vypukol v Kysuckom Novom Meste. Viac podrobností o zásahu hasičov priniesla ich hovorkyňa Mária Pohanková Zahatlanová.

Požiar fabriky MarPin bol na tiesňovú linku ohlásený v utorok 26. marca krátko pred 14:00 hod. popoludní. Na miesto najskôr vyrazilo 29 hasičov, následne k nim pribudli ďalší ôsmi.

Pri likvidácii plameňov si vzájomne pomáhajú príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Turzovky, Hasičskej stanice v Bytči, Hasičskej stanice v Žiline, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a jednotka zo Strednej odbornej školy Požiarnej ochrany MV SR v Žiline.



Doniesli so sebou aj 16 kusov protipožiarnej techniky. Neskôr sa na miesto dostavili aj dobrovoľní hasiči z Horného Vadičova a Kysuckého Lieskovca.

Prieskum na mieste bolo zistené, že horí výrobná hala a v nej sa nachádzajúce výrobné linky. Krátko pred 14:50 hod. sa podarilo požiar lokalizovať. Hasiči na mieste aktuálne pokračujú v likvidácii požiaru,“ uviedla Mária Pohanková Zahatlanová


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu