Potrebujete sa uvoľniť a schuti sa zasmiať? Žilinské divadlo pred sviatkami prináša dvojicu komédií


Foto: Potrebujete sa uvoľniť a schuti sa zasmiať? Žilinské divadlo pred sviatkami prináša dvojicu komédií Foto: Mestské divadlo Žilina

Mestské divadlo Žilina v poslednom marcovom týždni prináša dávku komédie aj besedovanie s  laureátkou ceny Anasoft litera za rok 2023. Večer plný literatúry v divadelnej čitárni si nenechajte ujsť už zajtra, v utorok 26. marca o 18. hodine.

Zbierka poviedok Sone Urikovej s názvom Dôvod na radosť zaujala odbornú porotu medzi ďalšími viac ako 120 dielami, ktoré vyšli v roku 2022. Teraz zaujme aj vás v rozprávaní s moderátorkou Annou Jančovou, kde spisovateľka prezradí viac o svojej tvorbe, ale aj o úspornom spôsobe písania.

Neznášam ťa!

(27. marec o 19:00 hod.)

Ak sa chcete uvoľniť a zasmiať, z divadelnej ponuky by ste v stredu 27. marca nemali vynechať situačnú komédiu Neznášam Ťa! v réžii Michala Tomasyho. Silvester je skvelý čas na uvoľnenie všetkých strastí, ktoré ľudia v sebe po celý rok držali, a ktoré zrazu vybuchujú ako petardy. Rozchody, vášne, alkohol, silvestrovské hry – to všetko je súčasťou situačnej komédie, ktorá vás pobaví už od prvej repliky


Kaderníčky

(28. marec o 19:00 hod.)

Ak potrebujete niečo provokatívnejšie, do divadla zavítajte pred sviatkami vo štvrtok 28. marca. Na divadelných doskách ožije drsná komédia Kaderníčky v réžii Eduarda Kudláča od dánskej dramatičky Astrid Saalbach. Astrid, jedna z najhranejších dánskych dramatičiek v zahraničí, píše spoločensky kritické, rodovo a politicky nekorektné hry. Výnimkou nie je ani tento kúsok z prostredia kaderníckeho salóna.

Do kaderníctva štyroch mladých kaderníčok prichádza množstvo žien so svojím príbehom, a tak sme na pozadí výberu vhodného účesu svedkami šteklivých rozhovorov o milencoch, vzťahoch, deťoch, peniazoch či sexe. Okrem skutočných zákazníčok sa v salóne objavuje aj záhadná postava A. Kto to je? Prečo kaderníčky sleduje? Pripravte sa na prekvapivý záver.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu