Od Smrtnej nedele po Veľkonočný pondelok: Pripomeňte si ľudové zvyky v skanzene na Kysuciach (FOTO)


Foto: Od Smrtnej nedele po Veľkonočný pondelok: Pripomeňte si ľudové zvyky v skanzene na Kysuciach (FOTO)
Galéria: 3 fotky
Foto: Múzeum kysuckej dediny

Najväčšie kresťanské sviatky už klopú na dvere. Vo svojich priestoroch ich privíta aj Múzeum kysuckej dediny Vychylovka, kde si prostredníctvom tematického podujatia a „Veľká noc ide…“ môžete pripomenúť naše ľudové tradície spojené s týmto obdobím.

Výstava v jednotlivých objektoch, sviatočne zariadených domoch aj kaplnke vás prevedie od Smrtnej nedele až po Veľkonočný pondelok. Počas Veľkej noci bude skanzen pre návštevníkov otvorený od 30. marca do 1. apríla 2024 vždy od 10. hodiny dopoludnia do 15:30 hod. 


Tých najmenších návštevníkov čakajú vyhliadkové jazdy vláčikom a drezinou na Sedlo Beskyd, ale aj tvorivé dielne, kde si budú môcť vytvoriť kuriatka, kohútikov či sliepočky. Chýbať nebude ani výstava Ornament, ktorá prezentuje pestrosť ornamentálnej výzdoby na Kysuciach. 

„Okrem tvorivých aktivít sme pripravili aj hru Veľkonočná pátračka, ktorá preverí pozornosť detí. Hra sa bude odohrávať v areáli skanzenu, kde sa nám rozkotúľalo 5 farebných veľkonočných kraslíc. Všetci úspešní detektívi, ktorí nám ich pomôžu nájsť, budú v pokladni odmenení malou sladkou odmenou,“ dopĺňa na záver správkyňa múzea Miroslava Jančulová.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu