Pokuty aj zadržané „ŠPZ-ky“: Nelegálny tuning zraz pred žilinským Tescom prilákal aj policajtov


Foto: Pokuty aj zadržané „ŠPZ-ky“: Nelegálny tuning zraz pred žilinským Tescom prilákal aj policajtov Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

V priebehu uplynulého týždňa sa na sociálnych sieťach objavila informácia o konaní nelegálneho tuningového zrazu v Žiline. Akciu sa vo veľkom podarilo zviditeľniť, napokon sa jej zúčastnili stovky automobilových nadšencov. Okrem nich sa však verejná pozvánka na podujatie dostala aj k polícii.

Tuningové autá sa mali stretnúť v sobotu 23. marca o 20:30 hod. na vopred nešpecifikovanom mieste. Presnú lokalitu oznámili organizátori až prostredníctvom online vysielania 15 minút vopred. Centrom diania sa napokon stalo parkovisko pred hypermarketom Tesco na Košickej ulici, kde sa zišlo približne sto áut.

„Ihneď po prijatí tejto informácie polícia prijala potrebné opatrenia a na miesto boli vyslaní policajti dopravnej, poriadkovej a kriminálnej polície, ktorí situáciu monitorovali, dohliadali na dodržiavanie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky a na verený poriadok,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.


Ako ďalej spresňuje, k narušeniu verejného poriadku nedošlo, bez porušenia zákona sa však akcia nezaobišla. Policajní príslušníci zistili na mieste viacero priestupkov a účastníkom zrazu uložili celkovo 26 blokových pokút.

Tým sa ich práca na nelegálnom zraze neskončila. Autá dvoch účastníkov boli totiž vyhodnotené ako technicky nespôsobilé. Majitelia vozidiel tak prišli o tabuľky s evidenčnými číslami a rovnako sa rozlúčili aj s osvedčeniami o evidencii vozidiel.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu