FOTO: Kde nepadal sneh, padali stromy a stĺpy. Aké škody spôsobil silný vietor v Žilinskom kraji?


FOTO: Kde nepadal sneh, padali stromy a stĺpy. Aké škody spôsobil silný vietor v Žilinskom kraji?
Galéria: 8 fotiek
Foto: FB - Michaela Meyer, Marián Švalec

Napriek tomu, že Slovenský hydrometeorologický ústav nevydal na včerajší deň výstrahy pred silným vetrom pre Žilinský kraj, živel spôsobil na našom území viacero škôd. Informovali o nich hasiči aj svedkovia na sociálnych sieťach.

V sobotu 23. marca sa v popoludňajších hodinách náhle zmenilo počasie na celom území kraja. Slnečnú oblohu zatiahli tmavé oblaky a začal fúkať silný vietor, ktorý ohýbal vrcholky stromov.

Nie všetky dreviny zvládli takýto nápor - niektorým polámalo konáre, iné sa zlomili celé alebo vyvrátili z koreňov. Na Kysuciach, konkrétne v obci Staškov, spadol starší strom na parkujúce osobné auto. Nikto v ňom, našťastie, nesedel, vozidlo však ostalo značne poškodené. Na miesto boli privolaní hasiči, ktorí ho vyslobodzovali.



Príslušníci Hasičského a záchranného zboru zasahovali tiež na Orave, kde začal horieť strom, ako aj v Čadci, kde ďalšia drevina spadla na elektrické vedenia a ostala na nich visieť.

V Martine dokonca spadol drevený stĺp. Ohrození boli aj obyvatelia Ružomberka, kde priamo na chodník dopadol mohutný odlomený konár. Na niekoľkých ďalších miestach spadli konáre na cesty, nespôsobili však žiadne dopravné incidenty.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu