Zomrel doktor Rentka, jediný neurológ v Námestove. Prehral boj so zákernou chorobou


Foto: Zomrel doktor Rentka, jediný neurológ v Námestove. Prehral boj so zákernou chorobou Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Rodinu, priateľov, známych, ale aj mnohých obyvateľov Oravy zasiahla smutná správa. Po dlhom boji s ťažkým ochorením zomrel doktor Miroslav Rentka, ktorý bol jediným neurológom v celom Námestovskom okrese. Informovala o tom žilinská županka Erika Jurinová, ktorá bola jednou z jeho pacientiek.

„Rokujeme s nemocnicami v kraji, ktoré majú neurologické pracoviská,  o zabezpečení neurológa do ambulancie v Námestove, pretože iba nemocnice s odbornými oddeleniami dokážu pripravovať špecialistov pre ambulantnú prax. Tu sa otvára riziko optimalizácie nemocníc – rušenie oddelení totiž znižuje príležitosti vyvzdelať špecialistov do prázdnych ambulancií,“ priblížila Jurinová.

Predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja taktiež prisľúbila, že neurologickú ambulanciu v Oravskej poliklinike Námestovo župa otvorí okamžite, ako zabezpečí neurológov. Tých chce presunúť z inej časti kraja.

„Zároveň sa už dlhodobo, a bohužiaľ neúspešne, snažíme obsadiť aj novú (druhú) neurologickú ambulanciu,“ dodala Jurinová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu