Bývate v rodinnom dome na území Žiliny? Mesto potrebuje vašu spoluprácu pri evidencii zberných nádob


Foto: Bývate v rodinnom dome na území Žiliny? Mesto potrebuje vašu spoluprácu pri evidencii zberných nádob Foto: zilina.sk

Mesto Žilina sa v rámci odpadového hospodárstva chce posunúť o krok vpred. Preto sa pripravuje na postupné zavádzanie množstevného zberu, vďaka ktorému bude mať samospráva presný prehľad o vývozoch zberných nádob. Následne tak môže optimalizovať poplatky a zároveň motivovať občanov k zodpovednému nakladaniu s odpadom.

Ako mesto informuje, prvá fáza nového systému sa zameriava na odvoz smetí zo všetkých rodinných domov na území Žiliny. „Radi by sme preto Žilinčanov informovali, že od 18. marca až do konca mája budeme vykonávať evidenciu zberných nádob za účelom ich priradenia k jednotlivým rodinným domom,“ spresňuje mesto.

Ako postupovať, ak sa tento oznam týka aj vás? V deň vývozu vo vopred určených termínoch nechajte zbernú nádobu pred svojím domom až do 19. hodiny. Evidencia bude totiž prebiehať vždy od 15:00 do 19:00 hod.



„Zároveň prosíme, aby ste nádobu pred rodinným domom umiestnili tak, aby bolo zrejmé, ku ktorej nehnuteľnosti patrí,“ dopĺňa samospráva, ktorej môžete s prvou fázou pomôcť aj jednoduchým označením nádoby súpisným číslom domu. V prípade, že zbernú nádobu štandardne umiestňujete v deň vývozu odpadu na tzv. zberné miesto, pre tento raz ju nechajte priamo pred svojím domom.

Ďalšie párovanie nádob bude pokračovať nasledovne:

  • 25. marca v Budatíne,
  • 25. – 26. marca v Brodne,
  • 26. – 27. marca vo Vraní,
  • 28. marca a 2. – 3. apríla v Považskom Chlmci.

O ďalších termínoch v jednotlivých lokalitách mesta bude samospráva informovať občanov neskôr, a to prostredníctvom webstránky, sociálnych sietí a miestneho rozhlasu. „Prosíme, upovedomte o procese evidencie smetných nádob aj vašich susedov,“ dopĺňa na záver mesto.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu