Lieky na štítnu žľazu aj LSD: Polícia rieši balík, ktorý do Žiliny poslal Izraelčan


Foto: Lieky na štítnu žľazu aj LSD: Polícia rieši balík, ktorý do Žiliny poslal Izraelčan Foto: Colný úrad Žilina

Na žilinskú vyclievaciu poštu z času na čas dorazí balík, ktorý ihneď upúta pozornosť príslušníkov finančnej správy. Takýmto bola aj zásielka bez dokladov, ktorú posielal žene do Dubnice nad Váhom Izraelčan.

Balík nesprevádzalo žiadne colné vyhlásenie či doklady. Okrem údajov o odosielateľovi a príjemcovi tak o ňom nemali na preclenie žiadne potrebné informácie, preto bolo nevyhnutné balík otvoriť a skontrolovať jeho obsah.

„Nachádzali sa v ňom 2 vrecká, pričom obe obsahovali tablety. Jedno bolo s popisom, podľa ktorého malo ísť o lieky na liečbu ochorení a porúch štítnej žľazy,“ približuje hovorkyňa colného úradu Božena Chríbiková.

Obsah druhého vrecka bol neistý, až kým príslušníci finančnej správy nevykonali test na zistenie obsahu tovaru. Rovnako bol k prípadu dovedený aj služobný pes vycvičený na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok. 


Oba sa zhodli na rovnakom výsledku. Vo vrecku bola zistená prítomnosť zakázanej látky LSD. „Ide o drogu, pri užívaním ktorej dochádza k zmenám vo vnímaní a myslení človeka a vyššie dávky majú výrazný vplyv na jeho psychiku,“ vysvetľuje hovorkyňa Chríbiková.

Nakoľko zamestnanci vyclievacej pošty nadobudli podozrenie zo spáchania trestného činu, celú zásielku z Izraela odovzdali na ďalšie konanie príslušníkom Policajného zboru Slovenskej republiky.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu