Na medveďa v Liptovskom Mikuláši nastrážili fotopasce. Mesto tvrdí, že je bezpečné


Foto: Na medveďa v Liptovskom Mikuláši nastrážili fotopasce. Mesto tvrdí, že je bezpečné Foto: Mesto Liptovský Mikuláš

Štátna ochrana prírody SR ubezpečuje obyvateľov mesta Liptovský Mikuláš a priľahlých obcí, že po nedeľnom útoku medveďa je situácia plne pod kontrolou. Zásahový tím v spolupráci s ostatnými bezpečnostnými zložkami, vrátane štátnej i mestskej polície, organizuje 24-hodinové hliadky. 

Denne je tak v terénne niekoľko pohotovostných hliadok, ktoré sú v prípade potreby schopné okamžite a operatívne zasiahnuť. Hliadky sú lokalizované tak v okolí obytných zón, pred vstupom do intravilánu, ako aj na všetkých miestach, kde by sa medveď mohol pohybovať,spresňujú ochranári. 

Po nedeľnom útoku zároveň nainštalovali na vybraných miestach fotopasce, ktoré slúžia na lokalizáciu pohybu medveďa. Hlavným cieľom je v prvom rade bezpečnosť miestneho obyvateľstva, ochranu ich zdravia a majetku a zamedzenie návratu problémového jedinca do intravilánu. 


Samotná eliminácia tohto medveďa však závisí od množstva faktorov a následný postup bude zriadený Krízový štáb priebežne vyhodnocovať,“ dodávajú ochranári. 

Samospráva vyzýva ľudí, aby nešírili medzi sebou zbytočnú paniku. Zásahový tím má situáciu plne pod kontrolou, naše mesto je bezpečné, dodalo mesto Liptovský Mikuláš na sociálnej sieti. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu