V žilinskej nemocnici porodila syna, krátko na to zomrela. Čo spôsobilo smrť mladej mamičky?


Foto: V žilinskej nemocnici porodila syna, krátko na to zomrela. Čo spôsobilo smrť mladej mamičky? Foto: Facebook/Roman Palusák, FNsP Žilina

Slovenskom otriasla mimoriadne smutná udalosť. V žilinskej nemocnici rodila cisárskym rezom mladá 32-ročná mamička Janka, ktorá spolu s manželom očakávala príchod syna. Pár dní po pôrode však dostala ťažkosti, po ktorých zomrela.

Bližšie informácie zverejnil bratranec zosnulej ženy. Vysvetlil, že Janka bola úplne zdravá žena, ktorá priviedla na svet zdravé dieťa. V nemocnici však dostala ťažkú embóliu pľúc a v kritickom stave ju museli napojiť na umelú pľúcnu ventiláciu.

Letecky ju preto previezli do nemocnice v Banskej Bystrici, kde sa o ňu staral tím lekárov. Mladá mamička krátko na to svoj boj o život prehrala. Bez mamy tak bude vyrastať nie len čerstvo narodený synček, ale aj 5-ročná dcéra Kristínka.

„Tragická udalosť, ktorá zasiahla rodinu pacientky a celú žilinskú nemocnicu, nás nesmierne mrzí a pozostalým opätovne vyjadrujeme úprimnú sústrasť. Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina je s rodinou pacientky od začiatku v kontakte a je súčinná pri poskytovaní všetkých potrebných informácií,“ uviedla hovorkyňa žilinskej nemocnice Zuzana Fialová. 


Vzhľadom na citlivosť prípadu, ochranu osobných údajov a prešetrovanie udalosti sa však k prípadu nateraz nebudú bližšie vyjadrovať.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu