Bývalý hasič z Oravy je nezvestný už 5 rokov. Po Ivanovi pátra Interpol, hľadali ho aj desiatky ľudí


Foto: Bývalý hasič z Oravy je nezvestný už 5 rokov. Po Ivanovi pátra Interpol, hľadali ho aj desiatky ľudí Foto: Polícia a Facebook/Ján Prílepok - primátor mesta Dolný Kubín

Z domu odišiel pred piatimi rokmi iba s dokladmi a pár eurami, odvtedy o ňom nie sú známe žiadne informácie. Bývalý hasič Ivan Osadský z Dolného Kubína je nezvestný od 31. januára 2019. V čase jeho zmiznutia ho neúspešne hľadali desiatky ľudí, pátranie po ňom je však stále aktívne na stránke Interpolu, ktorá je aktualizovaná každú hodinu.

Ivan mal v čase zmiznutia 55 rokov, aktuálne má už 60. Narodil sa v Prahe no žil v Dolnom Kubíne so svojou rodinou. Podľa Interpolu je vysoký 180 centimetrov, má hnedé vlasy, modré oči, krvnú skupinu A a spoznať ho môžete aj podľa jazvy pri pravom oku a malej popáleniny pod pazuchou ľavej ruky.

V deň, kedy odišiel z domu, ho videlo niekoľko svedkov, ktorí si na jeho správaní nevšimli nič nezvyčajné. Bol sa najesť v reštaurácii a následne zakýval známej na Bysterci. Pátrala po ňom polícia, hasiči, psovodi, záchranný tím aj množstvo dobrovoľníkov, ktorí spoločne prehľadali široké okolie aj rieku.


Pokiaľ by ste Ivana uvideli, či už na Slovensku, alebo v zahraničí, okamžite kontaktujte políciu. Podľa informácií v pôvodnom pátraní polície by mal hovoriť aj češtinou a ruštinou.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu