VIDEO: Bez vodičáku unikal pred políciou, skončil prevrátený za koľajnicami v Lietavskej Lúčke


Foto: VIDEO: Bez vodičáku unikal pred políciou, skončil prevrátený za koľajnicami v Lietavskej Lúčke Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Útek pred policajtami sa (ne)vodičovi nevyplatil. Po nebezpečnej nehode ostal zranený, jeho spolujazdca museli previezť do nemocnice. O ďalšej zbytočnej naháňačke informovali žilinskí policajti, ktorí uverejnili aj video zo zásahu.

Vo štvrtok 14. marca v skorých ranných hodinách spozorovala hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline podozrivé vozidlo značky Citroen C5, ktoré išlo od Žiliny smerom na Rajec.

Policajti sa vodiča pokúsili zastaviť, na zvukovú signalizáciu však nereagoval a pokračoval v rýchlej jazde po frekventovanej ceste I/64. Jeho únik zastavilo až železničné priecestie v Lietavskej Lúčke.

Vodič pri prejazde miernou ľavotočivou zákrutou doposiaľ z presne nezistených príčin prešiel s vozidlom mimo vozovku, kde narazil do signalizačného zabezpečovacieho zariadenia železničného priecestia a následne sa s vozidlom viac krát prevrátil na strechu,“ priblížili policajti.


Muž bol po nehode podrobený dychovej skúške, ktorá ukázala, že pred jazdou nepil alkohol. Zistilo sa však, že 38-ročný šofér mal odobratý vodičský preukaz. Pri nehode sa zranil on aj jeho spolujazdec.

„Poverený príslušník v súvislosti s touto udalosťou vzniesol mužovi obvinenie za prečin ublíženie na zdraví a za prečin poškodzovanie a ohrozovanie prevádzky všeobecne prospešného zariadenia,“ doplnila polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu