Žilinskí oční lekári operovali takmer 20-tisíc pacientov so sivým zákalom


Foto: Žilinskí oční lekári operovali takmer 20-tisíc pacientov so sivým zákalom
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Oftalmológovia z Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline sa môžu pýšiť novým dosiahnutým míľnikom, a to najmä vďaka svojmu profesionálnemu prístupu a najmodernejším technológiám.

Očné oddelenie tejto nemocnice je jediným držiteľom Európskeho certifikátu kvality operácie sivého zákalu v regióne. Od získania certifikátu bolo v nemocnici operovaných už takmer 20-tisíc pacientov trpiacich sivým zákalom, ktorým bola implantovaná vnútroočná šošovka.

Katarakta, teda sivý zákal, je jedným z prirodzených procesov starnutia a po 65. roku ním trpí približne 95 % populácie.


Medzi prvé príznaky patrí neostré videnie a zrak sa človeku postupne zhoršuje až do štádia, kedy je schopný rozoznať len svetlo a tmu. Sivý zákal nie je možné liečiť liekmi ani okuliarmi, práve preto je jedným z najefektívnejších riešení operačný zákrok.


Ten je v žilinskej fakultnej nemocnici realizovaný ôsmimi mikrochirurgami, z toho piati sú držiteľmi certifikátu v certifikovanej pracovnej činnosti mikrochirurgie oka.

Operácia sivého zákalu je realizovaná pomocou navigačného systému Callisto, ktorý využíva počítačom asistovanú operáciu na operačnom mikroskope Lumera 700 Rescan a fakoemulzifikačný prístroj Veritas.

Vďaka očných chirurgom a technológiám svetovej úrovne majú pacienti Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina zaručenú bezpečnosť a priebeh zákroku bez komplikácií.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina