Parkovaním pri Rosinskej ceste premenili trávnik na jamy plné blata. Župa plochy spevní


Foto: Parkovaním pri Rosinskej ceste premenili trávnik na jamy plné blata. Župa plochy spevní Foto: redakcia Žilinak.sk

Parkovacie miesta si vydobyli opakovaným devastovaním trávnika. V blízkosti frekventovanej Rosinskej cesty v Žiline denne parkujú desiatky áut. Tento návyk sa v priebehu mesiacov nepekne podpísal na stave zeleného pásu medzi komunikáciou a chodníkom.

Kedysi trávnaté plochy dnes pripomínajú skôr bojové polia plné jám a blata, ktoré sa v daždivom období roznáša aj do okolia. Situácia je kritická najmä v blízkosti Strednej odbornej školy dopravnej, kde rodičia odstavujú svoje vozidlá, aby mohli vysadiť deti v škole, no aj neďaleko športovej haly. 

S otázkami ohľadom riešenia problému sme sa obrátili na správcu uvedenej komunikácie a priľahlých pozemkov, Žilinský samosprávny kraj. Hovorkyňa Eva Lacová potvrdila, že pásy nie sú určené na parkovanie a hoci nie sú súčasťou telesa cesty, župa si pred problémom oči nezatvára. Trávnaté plochy sú totiž v ochrannom pásme vozovky.

„Problém budeme riešiť, a to zasypaním a spevnením tých častí, ktoré sú využívané ako odstavné plochy pre študentov internátov a SOŠ dopravná,“ vysvetlila hovorkyňa Lacová s tým, že s uvedenými prácami by mali začať už v priebehu aktuálneho mesiaca.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu