Zmenu riešili roky: Obyvatelia Brodna sa môžu od apríla pripojiť na vodovod spoločnosti SEVAK


Foto: Zmenu riešili roky: Obyvatelia Brodna sa môžu od apríla pripojiť na vodovod spoločnosti SEVAK Foto: Ilustračné/freepik.com

Žilinská samospráva ukončí k 31. marcu 2024 zásobovanie občanov v mestskej časti Brodno v lokalite Pod Skalicou pitnou vodou z verejného vodovodu vo vlastníctve a prevádzkovaní mesta. Dotknutí občania sa tak môžu pripojiť na verejný vodovod Severoslovenských vodární a kanalizácií (SEVAK).

Mesto požiadalo SEVAK v roku 2017 o prevzatie vodovodu do majetku. Túto ponuku však spoločnosť odmietla. Podľa poslanca Jána Pažického mal byť dôvodom zlý technický stav jestvujúceho vodovodu, chýbajúca podporná projektová dokumentácia či oprávnenia a rozhodnutia úradov. Následne v rokoch 2019 až 2020 vybudoval SEVAK v danej lokalite vlastný verejný vodovod v súlade s platnými technickými štandardmi.

K prechodu z mestského vodovodu na vodovod spoločnosti malo dôjsť už v závere minulého roka. Avšak podľa samosprávy musel byť termín posunutý z technických príčin. Od apríla však bude zmena už oficiálna.

„Uvedeným opatrením sa dosiahne, že celá mestská časť Brodno bude centrálne zásobovaná pitnou vodou z verejného vodovodu vo vlastníctve a prevádzkovaní spoločnosti SEVAK, a. s., ako väčšinového vlastníka a prevádzkovateľa verejných vodovodov v okrese Žilina,“ spresňuje na záver samospráva.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu