Psychiatrickí pacienti žilinskej nemocnice vyrobili krásne veľkonočné dekorácie. Doma ich môžete mať aj vy


Foto: Psychiatrickí pacienti žilinskej nemocnice vyrobili krásne veľkonočné dekorácie. Doma ich môžete mať aj vy
Galéria: 10 fotiek
Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Denný psychiatrický stacionár žilinskej nemocnice sa zaplnil pestrými farbami. Priestorom v pavilóne M vdýchli život samotní pacienti, ktorí vlastnoručne vyrobili desiatky originálnych darčekových predmetov spätých s blížiacimi sa veľkonočnými sviatkami.

„Na unikátnych, s láskou vytvorených predmetoch pracovali klienti spoločne s personálom počas liečebných terapií. Ako môžete vidieť, sú skutočne mimoriadne šikovní a tvoriví,“ uviedlo zdravotnícke zariadenie na sociálnej sieti.

Jedinečné výrobky môžu zdobiť aj vašu domácnosť. Stacionár spolu s Občianskym združením Mozaika aj tento rok pripravil tradičnú Veľkonočnú predajnú výstavu. Kúpou zdobených kraslíc, rozkošných kuriatok či zajkov podporíte dobrú vec, výťažok totiž poputuje na ďalší rozvoj Denného psychiatrického stacionára. 


Galéria: 10 fotiek

Výstava je verejnosti prístupní od dnešného dňa, stredy 13. marca, až do piatka 15. marca vždy v čase od 11:30 do 14:00 hod. Výrobky nájdete v pavilóne M, v budove bývalej transfúznej stanice oproti urgentnému príjmu.

„Veľmi pekne ďakujeme za každý jeden výrobok, za odhodlanie, kreativitu a chuť do práce. Ďakujeme každému, kto sa podieľal na príprave tejto obľúbenej akcie,“ dodáva žilinská nemocnica na záver.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu