Žobráci v Žiline sú čoraz trúfalejší, prenasledujú ľudí a búchajú im na autá. Obťažujú aj vás?


Foto: Žobráci v Žiline sú čoraz trúfalejší, prenasledujú ľudí a búchajú im na autá. Obťažujú aj vás? Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Súčasťou každého väčšieho mesta sú aj ľudia, ktorí prosia ostatných o peniaze. Niektorí hrajú na hudobný nástroj alebo iným spôsobom zabávajú svoje okolie, ďalší zas ticho sedia na zemi a oslovujú okoloidúcich.

V poslednom období sú však niektoré žobrajúce osoby v Žiline čoraz trúfalejšie. Zdržujú sa najčastejšie na miestach, kde sa pohybuje veľa ľudí, no namiesto slušnej prosby ich často prenasledujú a peňazí sa dožadujú niekedy až vulgárnym spôsobom.

Podľa našich čitateľov sa takéto osoby vyskytujú na parkoviskách pri Hypermarkete Tesco, zdravotníckom stredisku Krankas, pri tržnici v centre či na Hálkovej ulici. „Buď nereagujem alebo slušne poďakujem, ak predávajú Nota Bene, odpoveďou je otravovanie pri príchode aj odchode z parkoviska a búchanie na auto. Je to nehorázna drzosť,“ opísala nepríjemné skúsenosti čitateľka.


S tým, že žobráci začnú búchať na okná vozidiel, sa stretli viacerí Žilinčania, ktorí v nich sedeli. Muž na Bratislavskej ulici sa dokonca nebojí ani postaviť pred auto, aby svojmu vyhliadnutému cieľu zabránil v odchode.

Stretli ste sa už s podobným obťažovaním žobrajúcimi ľuďmi aj vy? Hlasujte v našej ankete.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu