Skupina tínedžerov prepadáva ľudí v žilinskom železničnom podchode. Zranili staršieho muža aj mladé dievča


Foto: Skupina tínedžerov prepadáva ľudí v žilinskom železničnom podchode. Zranili staršieho muža aj mladé dievča Foto: Ilustračné foto

Počas uplynulých dvoch týždňov došlo v blízkosti žilinskej železničnej stanice k viacerým útokom na občanov. Na svedomí ich má mať skupinka mladistvých osôb, ktorých svedkovia opisujú ako Rómov.

Prvý z útokov sa mal odohrať vo štvrtok 29. februára v blízkosti okresného súdu. K ďalším došlo podľa svedka minulý týždeň. Skupinka štyroch až šiestich tínedžerov údajne prepadla seniora, ktorý utŕžil ranu do hlavy, a následne aj mladé dievča.


Samotní páchatelia majú podľa opisu svedkov približne od 12 do 16 rokov. Ku všetkým prepadnutiam malo dôjsť vo večerných hodinách. Nie je isté, či sú taktiež občanmi mesta, alebo sem pricestovali.


Miestna obyvateľka, ktorá žije na ulici 1. mája, zaznamenala v posledných dvoch týždňoch častejší rozruch v okolí autobusovej stanice, a to najmä vo večerných hodinách. Spôsobovať ho má taktiež skupinka mladých ľudí. Aktuálne nie je jasné, či ide o rovnaké osoby.

„Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nebudeme k veci poskytovať žiadne bližšie informácie. Za pochopenie ďakujeme,“ vyjadrila sa k prípadu žilinská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

Pokiaľ sa stanete obeťou či svedkom napadnutia, prepadnutia alebo obťažovania, kontaktujte políciu na čísle 158 alebo mestskú políciu na linke 159.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu