FOTO: Pri nehode v Terchovej sa vážne zranilo 6 mladých ľudí, všetkých viezol 18-ročný vodič


FOTO: Pri nehode v Terchovej sa vážne zranilo 6 mladých ľudí, všetkých viezol 18-ročný vodič
Galéria: 7 fotiek
Foto: KR HaZZ Žilina

V pondelok 11. marca došlo vo večerných hodinách na ceste tretej triedy III/2076 v obci Terchová, časť Paseky, k vážnej dopravnej nehode. Len 18-ročný vodič viezol šiestich spolujazdcov vo veku 14 až 18 rokov v osobnom aute značky Renault Mégane – Scénic v smere na Terchovú.

V obci z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom mimo vozovku vpravo na trávu, kde sa auto niekoľkokrát prevrátilo a ostalo zdemolované. Päť z jeho spolujazdcov ostalo roztrúsených okolo, jedného však zakliesnilo vo vozidle.

„Na mieste nehody zasahovali všetky záchranné zložky, 6 sanitiek a dopravná polícia. Zranení boli po prvotnom ošetrení na mieste prevezení do FNsP v Žiline, Dolnooravskej nemocnice v Dolnom Kubíne a Univerzitnej nemocnice v Martine,“ priblížili hasiči, ktorí vyslali svojich príslušníkov z Terchovej aj zo Žiliny.



Jediný nezranený vyviazol z nehody vodič. Policajti ho podrobili dychovej skúške na prítomnosť alkoholu vo vydychovanom vzduchu, opitý však nebol. Na miesto bol privolaný aj súdny znalec z odboru cestnej premávky. Polícia prípad ďalej vyšetruje.

„Apelujeme najmä na mladých vodičov, ktorí často sadajú do auta spolu s partiou, aby sledovali situáciu na ceste, nenechali sa ostatnými cestujúcimi rozptyľovať a všetku svoju pozornosť venovali vedeniu vozidla. Aby nepreceňovali svoje schopnosti a nepodceňovali riziká rýchlej jazdy, ktorá rozhoduje o bytí alebo nebytí. Stačí sekundové zaváhanie a do cieľa svojej cesty už nemusíte dôjsť,“ píše polícia.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu