Bezsrstá sphynx aj huňaté peržanky: Žilina hostí medzinárodnú výstavu mačiek aj tento rok


Foto: Bezsrstá sphynx aj huňaté peržanky: Žilina hostí medzinárodnú výstavu mačiek aj tento rok

Dlhosrsté perzské krásky, obrovské mainské mývalie, nórske lesné mačky, modrooké plemeno ragdoll či bezsrsté mačky sphynx. Občianske združenie spájajúce chovateľov, majiteľov a milovníkov mačiek – Mačky Žilina v závere apríla organizuje v poradí už 44. a 45. medzinárodnú výstavu mačiek.

Obľúbení štvornohí domáci miláčikovia už tradične zaplnia priestory športovej haly Tennis Point za žilinskou plavárňou. Pokochať sa ich krásou či šibalskými očami návštevníci môžu už počas víkendu 27. a 28 apríla 2024 od 10. do 18. hodiny.

Počas soboty sa môžete okrem iného tešiť na špeciálnu súťaž čiernych a modrých mačiek. O kráse vystavovaných zvierat budú rozhodovať posudzovatelia v medzinárodnom zastúpení. Z Fínska to bude Mira Fonsén, zo Švajčiarska Thea Friškovec, z Litvy Jurgita Gustaitiene, z Bieloruska Vladimir Isakov a z Holandska Alexey Shchukin a Charles Spijker.

Galéria: 23 fotiek

Počas trvania celej výstavy budú mať diváci možnosť hlasovať o najkrajšiu mačku, ktorá pred ukončením podujatia získa špeciálnu cenu diváka. S prázdnymi rukami neodíde ani vystavovateľ, ktorý na akciu docestuje z najväčšej diaľky. Špeciálnu putovnú cenu mu venuje Helena Suková.

Chcete svojho domáceho miláčika zapojiť do výstavy aj vy? Prihlásiť ho môžete ešte do 18. apríla po vyplnení prihlášky, ktorú nájdete po kliknutí SEM. Pred účasťou rovnako odporúčame vystavovateľom podrobne si prezrieť propozície výstavy, ktoré nájdete TU.

Vstupný poplatok na podujatie pre dospelých návštevníkov je vo výške 4 eurá, zatiaľ čo u detí je cena znížená o polovicu na 2 eurá. Viac informácií nájdete na oficiálnej webovej stránke organizátora, no novinky týkajúce sa výstavy môžete sledovať aj prostredníctvom podujatia na sociálnej sieti Facebook.

Miesto: Tennis Point Žilina
Dátum: 27.04.2024 - 10:00    28.04.2024 - 18:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok