Mestská polícia v Žiline zadržala ozbrojeného muža, ktorý okradol cestujúcu v autobuse


Foto: Mestská polícia v Žiline zadržala ozbrojeného muža, ktorý okradol cestujúcu v autobuse Foto: Facebook/Mestská polícia Žilina

Počas uplynulého víkendu zistila žilinská mestská polícia 283 protiprávnych konaní. O tie najzávažnejšie sa opäť podelili v príspevku na sociálnej sieti. V jednom prípade bola zadržaná osoba aj ozbrojená.

Vodič linkového autobusu nahlásil v čase 15:15 hliadke na autobusovej stanici, že cestujúci poľskej národnosti zobral kufor spolucestujúcej žene z Rajca. Podozrivý z krádeže mal byť vysoký muž, chudej postavy, s výrazne poškodeným chrupom v prednej časti. 

V nočných hodinách, takmer 12 hodín po krádeži, zadržala podozrivého hliadka v meste. Pri bezpečnostnej prehliadke bola u 27-ročného muža zistená chladná zbraň - nôž. Osoba bola predvedená na štátnu políciu,uviedla mestská polícia. 

Krátko pred polnocou operátor kamerového systému spozoroval muža, po ktorom bolo vyhlásené pátranie. Hliadka aj jeho zadržala a odovzdala štátnej polícii. 


Mestskí policajti počas nočnej kontroly spozorovali agresívneho muža, ktorý kričal a nadával žene, ktorá predávala kvety. Vyzvali ho preto, aby prestal a za rušenie nočného pokoja zaplatil blokovú pokutu. Muž sa však miesto toho rozhodol fyzicky zaútočiť na hliadku. 

Proti osobe boli preto použité donucovacie prostriedky hmaty, chvaty a putá. Pre podozrenie zo spáchania trestného činu útoku na verejného činiteľa sa bude zrejme zodpovedať orgánom činným v trestnom konaní, dodala mestská polícia. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu