Červené stužky symbol boja proti AIDS, mesto podporilo kampaň


Foto: Červené stužky symbol boja proti AIDS, mesto podporilo kampaň
Mesto Žilina podporilo podujatie „Červená stužka - celoslovenská kampaň boja proti AIDS“. Kampaň pripravilo Gymnázium svätého Františka z Assisi v Žiline a zapojilo sa viac ako 550 stredných škôl. Počas podujatia na Mestskom úrade v Žiline sa konali odborné prednášky o chorobe a prevencii HIV a bola vyhodnotená celoročná súťaž stredných škôl.

Celoročná kampaň Červená stužka, symbol boja proti AIDS, sa ukončila 1. decembra na svetový deň boja proti AIDS. Mestský úrad v Žiline hostil odborný seminár o ochorení HIV a AIDS, ktorého sa zúčastnili zapojené stredné školy na čele s organizátorom Gymnáziom svätého Františka z Assisi v Žiline. Kampaň je podporovaná Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.

Najviac nakazených je v Bratislavskom kraji


Acquired immunodeficiency syndrome v preklade znamená syndróm získanej imunitnej nedostatočnosti, ktorý je posledným štádiom infekcie HIV. Prejavuje sa infekciou kože, infekciou vnútorných orgánov, častým výskytom zhubných nádor a inými závažnými ochoreniami. V roku 2013 sa na Slovensku infekcia HIV potvrdila u 83 osôb vo veku od 25 – 29 rokov. Prevažná časť pochádza z Bratislavského kraja.

„Každá aktivita na zvýšenie bezpečnosti a podpory zdravia má zmysel, pretože nie je nič horšie ako premárnený mladý život. Mesto Žilina bude vždy podporovať aktivity, ktoré napomáhajú k podpore života,“ povedal v príhovore prvý zástupca primátora Patrik Groma.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina