FOTO: Chátrajúcu budovu pri internátoch v Žiline by mala nahradiť nová stavba. Odstraňujú aj odpad


FOTO: Chátrajúcu budovu pri internátoch v Žiline by mala nahradiť nová stavba. Odstraňujú aj odpad
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Ján Rzeszoto

Kopa odpadu pri internátoch na ulici Vysokoškolákov v Žiline kazila pohľad nejednému okoloidúcemu. Zdá sa však, že po mnohých výzvach a prosbách zo strany verejnosti i mestských poslancov sa konečne stane minulosťou.

V týchto dňoch sa odpad začal odstraňovať, na čo upozornil poslanec Ján Rzeszoto. „Som rád, že tlak, čo bol vyvinutý, bude mať za následok čistejšie a hlavne bezpečnejšie prostredie,“ uviedol na sociálnej sieti.

Tomuto kroku sa potešilo viacero obyvateľov Žiliny. K dosiahnutiu ich úplnej spokojnosti by však malo nasledovať rozobratie schátranej stavby. Podľa informácií od poslankyne Ivety Martinkovej Staníkovej by mal majiteľ pozemku budovu zbúrať a postaviť tam moderný objekt, v ktorom by bolo približne 10 kancelárií. 


„K tomu bude opäť potrebovať súčinnosť dotknutých subjektov. Podľa toho, čo mi písal, proces nebude vôbec jednoduchý. (...) Pevne verím, že sa prepracuje k cieľu ľahšie, že všetci máme záujem, aby stará budova zmizla a podľa toho budú aj orgány konať,“ uviedla pod príspevkom. 

Majiteľ pozemku totiž doteraz naň nemal prístup. Ten mu žilinská univerzita umožnila až po tom, ako vyhral súdny spor. Ak by sa robili obštrukcie, čistenie priestoru, ktoré práve prebieha, by mohlo stratiť zmysel. Hrozilo by, že sa schátraná budova opäť stane príbytkom pre ľudí bez domova.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu