Po tragickej zrážke v Jasnej previezli 39-ročnú lyžiarku do nemocnice. Na mieste je polícia


Foto: Po tragickej zrážke v Jasnej previezli 39-ročnú lyžiarku do nemocnice. Na mieste je polícia

V piatok 8. marca popoludní došlo k tragickej zrážke na svahu v Jasnej. Podľa informácií TV JOJ mal 10-ročný chlapec naraziť do lyžiarky zozadu. Po zrážke bol ešte pri vedomí a komunikoval, neskôr upadol do bezvedomia. O jeho život neúspešne bojovali záchranári priamo na svahu aj v sanitke. 

Ako uviedla polícia, presné okolnosti zrážky 39-ročnej lyžiarky a maloletého lyžiara zatiaľ nie sú známe. Chlapec zraneniam na mieste podľahol, lyžiarka utrpela zranenia chrbtice, ktoré si vyžiadali prevoz do nemocnice. 

Na miesto boli ihneď vyslané všetky dostupné policajné hliadky aj tím posttraumatickej intervenčnej starostlivosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. V súčasnosti vykonávame všetky potrebné prvotné úkony s cieľom riadneho zdokumentovania skutku a určenia právnej kvalifikácie.

„Vzhľadom na citlivosť prípadu nebudeme poskytovať k predmetnej udalosti žiadne bližšie informácie až do skončenia vyšetrovania,“ uviedla žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová. 


Naposledy sa stala tragická zrážka lyžiarov na svahu pred viac ako rokom. V stredisku v Oščadnici prišiel vtedy o život len 8-ročný chlapec.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu