Veľkonočné trhy odštartujú sezónu na žilinskej tržnici. Príďte spoznať lokálnych výrobcov a pripomeňte si tradície


Foto: Veľkonočné trhy odštartujú sezónu na žilinskej tržnici. Príďte spoznať lokálnych výrobcov a pripomeňte si tradície Foto: trznicazilina.sk

Novú sezónu na Tržnici v Žiline otvoria už v sobotu 16. marca o 8:00 hod. prvým jarným podujatím. Veľkonočné trhy prilákajú na trhovisko v centre mesta lokálnych výrobcov, vďaka ktorým na pultoch nebude chýbať chýbať kvalitné mäso ani čerstvé ovocie a zelenina. Okrem spomínaného sortimentu na návštevníkov čaká aj atmosféra blížiacich sa veľkonočných sviatkov.

Nákupy vám spríjemní ľudová hudba, no pripravená je aj tvorivá dielňa. V nej sa dospelí aj deti môžu bližšie zoznámiť s tradíciou pletenia korbáčov. V rámci komunitného podujatia sa so svojou tvorbou a láskou k remeslu predstaví aj spolok slovenských žien Živena, no tešiť sa môžete aj na pojazdné občerstvenie.

„Všetkých Žilinčanov srdečne pozývam objavovať trhovisko v centre a vychutnať si atmosféru blížiacej sa jari. Verím, že otvorenie novej sezóny prinesie nielen radosť z nakupovania, ale aj príležitosť spoznať lokálnych výrobcov a postupne tvoriť trhovú komunitu aj v našom meste,“ uviedol primátor Peter Fiabáne.


Od 16. marca budú počas roka pre návštevníkov pripravené pravidelné sobotné podujatia. Bližšie informácie k jednotlivým akciám a predaju sa postupne dozviete na webe tržnice alebo prostredníctvom sociálnych sietí.

Idea Kreatívneho trhoviska vznikla v rámci prípravy kandidatúry mesta Žilina na Európske hlavné mesto kultúry. Pri návrhu samospráva spolupracovala s Fakultou architektúry a dizajnu Slovenskej technickej univerzity v Bratislave, no aj so samotnými predajcami. Okrem miesta na predaj je trhovisko vhodné aj pre workshopy, malé koncerty či priateľské posedenia pri káve.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu