Žena chcela vyskočiť z balkóna, policajti jej zachránili život


Foto: Žena chcela vyskočiť z balkóna, policajti jej zachránili život Foto: ilustračné

Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline prijalo v nedeľu 29. novembra predpoludním oznámenie od záchranárov, že vo Vrútkach chce vyskočiť mladá žena z balkóna bytového domu. Ihneď bola na miesto vyslaná policajná hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Vrútky na preverenie oznámenia.

Policajti sa po príchode na miesto skontaktovali s oznamovateľom, ktorý uviedol, že jeho družka sa zavrela na balkóne. Predtým mala poškodiť uzatvárací mechanizmus dverí, aby sa k nej nikto nedostal. Mala kričať, že z balkóna, ktorý bol na treťom poschodí, skočí. Policajti okamžite konali. Využili moment prekvapenia a za použitia sily otvorili balkónové dvere. So ženou, ktorá bola na balkóne, začali komunikovať a upokojovali ju. Tá po taktickom vyjednávaní policajtov súhlasila, že sa vráti do bytu. Následne na miesto prišli záchranári, ktorí ženu prevzali a previezli ju do nemocnice.

Policajti svojím taktickým zásahom naplnili poslanie polície „POMÁHAŤ A CHRÁNIŤ“ a zachránili život 25 ročnej žene (z Vrútok).


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu