Žilina zdolala Trnavu 2:0


Foto: Žilina zdolala Trnavu 2:0

Futbalisti MŠK Žilina sa v poslednom domácom vystúpení v tomto roku rozlúčili s fanúšikmi víťazstvom. Proti hráčom Spartaka Trnava to však nemali jednoduché, napokon ich ale zdolali s výsledkom 2:0.

Po bezgólovom prvom polčase sa v 64. min presadil iba 18-ročný Nikolas Špalek a v 82. min si strelu Jaroslava Mihalíka zrazil do vlastnej siete srbský stopér hosťujúceho mužstva Miloš Nikolič. Nepriaznivá bilancia Trnavy na žilinskej pôde tak naďalej trvá, Spartak nezvíťazil pod Dubňom už viac ako štyri roky, naposledy uspel 20. augusta 2011 – tesne 1:0.

„Každý zápas v lige je boj. Dnes to bolo viac odpracované, ale o to cennejšie. Niekedy sa rodia víťazstvá po surovej hre a top výkone, teraz to bolo najmä o nasadení. Proti dobrej Trnave je to dôležité víťazstvo. Duel sa po prvom góle zlomil, pridali sme aj druhý, mohli tretí. Treba však povedať, že Spartak bol nepríjemný,“ zhodnotil stretnutie pre TV Dajto tréner MŠK Žilina Adrián Guľa.


Slovenský vicemajster si udržal 3. miesto v tabuľke Fortuna ligy s jednobodovým náskokom pred Myjavou. Hráči Žiliny v predchádzajúcich šiestich vystúpeniach iba dva razy naplno zabodovali a až štyrikrát odchádzali z trávnika s prehrou.

„Mrak nášho posledného zápasu vonku (v Senici – 0:2, pozn.) bolo trochu cítiť. Chalani neboli takí ľahkí, ani na tomto teréne nebolo jednoduché hrať kombinačný futbal ako chceme. V úvode nám vo finálnej časti chýbal entuziazmus, sebavedomie a väčšia túžba. Dôležité je, že to chalani napokon zvládli. V hre však bolo strašne veľa vecí, ktoré potrebujeme posunúť,“ doplnil kouč Žiliny Adrián Guľa.

V jesennej derniére čaká na futbalistov MŠK Žilina v nedeľu 6. decembra duel na Pasienkoch proti domácemu Slovanu Bratislava, hráči Spartaka Trnava privítajú v 19. kole Fortuna ligy o deň skôr v sobotu 5. 12. úradujúceho majstra a lídra tabuľky AS Trenčín.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu