VIDEO: Diviak na Hájiku hral petang s kontajnermi, ako cieľ použil parkujúce auto


Foto: VIDEO: Diviak na Hájiku hral petang s kontajnermi, ako cieľ použil parkujúce auto Foto: Mária Botošová

Počas uplynulej noci sa obyvateľom žilinskej mestskej časti Hájik naskytol polo-obvyklý pohľad. Po ceste popred paneláky sa im opäť prechádzali diviaky, tentokrát si však našli o niečo menej tradičnú zábavu.

V poslednú februárovú noc natočila pani Mária zo svojho balkóna zaujímavé video. Väčší diviak sa najskôr pohyboval okolo stojiska so smetnými nádobami, následne sa rozhodol zahrať si s nimi obľúbenú francúzsku hru.


Cieľom petangu je po zemi hádzať väčšie gule a dostať ich čo najbližšie k cieľu, ktorý sa nazýva aj prasiatko. Diviakovi včera ako gule poslúžili kontajnery a prasiatkom sa stalo osobné vozidlo, ktoré pri nich stálo príliš blízko.


Video zachytáva, ako zviera najskôr posúva jeden kontajner, ktorý prevráti do tesnej blízkosti auta. Následne sa prejde k druhému, ktorý taktiež údermi hlavou dotlačí až k vozidlu. Tam sa však nezastaví a pokračuje v udieraní do nádoby, čím auto poškodzuje.

„Odtiaľto prešlo na spodnú cestu, kde sú koše s komunálom stále voľne stojace, a celé ich tam vysypalo. Vyhnala ho až hliadka mestskej polície hlukom a baterkami,“ priblížila pani Mária.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu