Čo bude so skateparkom pri vodnom diele? Rekonštrukcia je v omeškaní takmer tri mesiace


Foto: Čo bude so skateparkom pri vodnom diele? Rekonštrukcia je v omeškaní takmer tri mesiace
Galéria: 9 fotiek

Skatepark pri žilinskom vodnom diele prechádza komplexnou rekonštrukciou. Kvôli havarijnému stavu na ňom totiž často dochádzalo k zraneniam. Obľúbené športovisko začali prerábať v novembri minulého roka, pričom všetky poškodené prvky mali byť vymenené za nové do 10. decembra. 

Zatiaľ je však skatepark stále zatvorený, o čom návštevníkov informujú aj oznamy. „Nakoľko nevhodné poveternostné podmienky neumožnili technologicky vhodné ukotvenie pojazdovej plochy, stavba bola prevzatá s nedorobkami,“ vysvetlila dôvod omeškania Katarína Gazdíková z komunikačného odboru mesta.

Stavbu prevzali z dôvodu vyčerpania dotácie z nadácie KIA Slovakia. V elektronickej správe mesta môžeme vidieť, že už aj faktúra za dielo je čiastočne uhradená. 

„Nedorobky majú byť podľa preberacieho protokolu odstránené do 29. marca 2024. Podľa posledných informácií zhotoviteľ nastúpi na práce 4. marca 2024 a dielo by malo byt hotové už 8. marca 2024,“ dodala Gazdíková.


Dodanie poškodených objektov vrátane montážnych prác zabezpečuje spoločnosť LIPOS z Hlbokého nad Váhom. Prehnitú nosnú konštrukciu vymenia za oceľovú pozinkovanú, pridajú niekoľko nových rádiusov, funboxov i zatočený wallride s nájazdami. K vytvoreniu ideálneho zázemia prispeje aj nový transfer.

Mesto okrem toho myslelo aj na bezpečnosť športovov, preto bude v blízkosti areálu nainštalovaný defibrilátor. Toto všetko bude žilinskú samosprávu stáť vyše 170-tisíc eur. Areál sa tak už čoskoro opäť premení na atraktívne miesto, kde môžu mladí ľudia tráviť svoj voľný čas.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu