V celoslovenskom hodnotení základných škôl vynikla aj jedna zo Žiliny. Žiaci majú výborné výsledky


Foto: V celoslovenskom hodnotení základných škôl vynikla aj jedna zo Žiliny. Žiaci majú výborné výsledky Foto: Mesto Žilina

Základné školy v Žiline boli mimoriadne úspešné v najnovšom hodnotení slovenských základných škôl za školský rok 2022/2023.

Najvyššie sa spomedzi žilinských škôl umiestnila Cirkevná Základná škola R. Zaymusa, ktorá skončila na 13. mieste. Spomedzi škôl v správe mesta získala najviac bodov Základná škola Martinská, ktorá obsadila v celoslovenskom rebríčku 21. miesto. Výborné umiestnenie zaznamenali aj ďalšie štyri školy. 

Poradie najlepších škôl na Slovensku každoročne zverejňuje Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO). Hodnotenie základných škôl je vypočítané na základe výsledkov celonárodných testov v 5. a 9. ročníku, ako aj mimoriadnych výsledkov žiakov vo vybraných súťažiach. 


Rebríček nehodnotí kvalitu školy, ale informuje o výsledkoch žiakov. Základná škola na Martinskej ulici získala 8,4 bodov z 10 možných a ohodnotená bola ako škola s vynikajúcimi výsledkami žiakov. Stala sa tak druhou najlepšou základnou školou v celom Žilinskom kraji. 

Vysokú úroveň vzdelávacieho procesu potvrdili aj v ZŠ s MŠ na Ulici sv. Gorazda, ktorá obsadila 13. miesto v kraji, ZŠ Karpatská sa stala pätnástou najlepšou v kraji a 18. miesto získala ZŠ na Školskej ulici. Tieto školy svojou prácou dosiahli úroveň školy s výbornými výsledkami žiakov. Do prvej tridsiatky najlepších škôl v Žilinskom kraji sa dostala aj ZŠ Do Stošky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu