VIDEO: Odhodlaných lyžiarov neodrádza ani jazda po blate. Kde v Žilinskom kraji sa ešte lyžuje?


Foto: VIDEO: Odhodlaných lyžiarov neodrádza ani jazda po blate. Kde v Žilinskom kraji sa ešte lyžuje? Foto: youtube.com/CITYTIGERSS

Tohtoročná teplá zima síce potešila tých, ktorí neobľubujú chladné počasie, ani v najmenšom však nepraje milovníkom zimných športov. Menšie lyžiarske strediská bez umelého zasnežovania sú takmer všetky zatvorené a snehové podmienky v tých väčších taktiež nie sú ideálne.

Youtubový kanál CITYTIGERSS včera uverejnil zábery z lyžiarskeho strediska Kubínska. Po 13:00 hod. popoludní teplomer na vleku ukazoval 10 °C. Napriek tomu, že všade navôkol bolo blato, lanovka ostala spustená a odhodlaní ľudia veselo lyžovali. V hornej časti zjazdovky bola síce súvislá vrstva snehu, nižšie pri nástupnej stanici sa však biela pokrývka zmenila na hnedú. Počasie robí vrásky na čele aj majiteľom ostatných stredísk v Žilinskom kraji.


O niečo viac snehu je aktuálne v Jasnej, kde je stále spustených viacero vlekov a za posledných 24 hodín tam dokonca napadli dva nové centimetre snehu. Podľa portálu onthesnow.sk ostávajú otvorené aj strediská Winter Park Martinky, Orava Snow, Ski Park Racibor v Oravskom Podzámku, Ski Zábava Hruštín, Športcentrum Oščadnica, Vrátna Malá Fatra či Park Snow Donovaly. Na poslednom snehu sa lyžuje aj na Malinom Brde, v Ski centre Žiar - Dolinky, vo Valčianskej doline a Veľkej Rači.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu