Smutné správy pre svet športu: Zomrela popredná trénerská osobnosť futbalu v Turci


Foto: Smutné správy pre svet športu: Zomrela popredná trénerská osobnosť futbalu v Turci Foto: Facebook/Fomat Martin

Takmer celú hráčsku aj trénerskú kariéru si vybudoval v Turci. Vo veku 67 rokov zomrel Ing. Anton Görög, popredná osobnosť turčianskych futbalových súťaží. Správu o úmrtí priniesol futbalový klub Fomat Martin prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti.

Anton Görög je rodákom z obce Zemianske Kostoľany v Trenčianskom kraji. Svoju hráčsku kariéru však odštartoval nástupom na Strednú priemyselnú školu v Martine, kedy sa stal súčasťou klubu Strojárne Martin.

Športu sa venoval aj po nástupe do vojenskej služby v Humennom, po jej skončení sa však opäť vrátil do Martina. Takmer 30 rokov bojoval o víťazstvá svojich tímov v kluboch Strojárne Martin, FC Lokomotíva Vrútky, Tatran Sučany, FK Trebostovo, Slovan Bystrička, FK Folkušová, FK Ďanová a Dynamo Príbovce.


„Jeho trénerská kariéra začala už v r. 1995, kedy začal trénovať druholigový dorast v FK ZTS Martin a zároveň bol vtedy ešte stále aktívnym hráčom. Takáto situácia nastala aj v niekoľkých ďalších futbalových kluboch, ktoré trénoval a buď bol tzv. hrajúcim trénerom, alebo bol popri trénovaní v tomto klube stále aktívnym hráčom iného klubu,“ spresňuje vedenie klubu Fomat Martin.

Anton Görög bol držiteľom trénerskej licencie UEFA B. Vedenie mužstiev v rôznych kluboch sa venoval 28 rokov. K víťazstvám viedol FK ZTS Martin, FK Dražkovce, FC Lokomotíva Vrútky, FK Trebostovo, FK Turčianska Štiavnička, FK Valča, FK Belá-Dulice, MŠK Fomat Martin “B” Turč. Kľačany, MŠK Fomat Martin, Dynamo Príbovce, MFK Turčianske Teplice či Slovan Bystrička.

„Popri hráčskej a trénerskej kariére sa zúčastňoval aj ďalších futbalovo spoločenských, výročných a slávnostných akcií, napr. Jačianskeho memoriál, rôznych turnajov a zápasov, na ktorých sa rád stretával s bývalými spoluhráčmi, protihráčmi a aj s hráčmi, ktorých trénoval. Odpočívajte v pokoji, pán tréner,“ dodal klub na záver a rodine i blízkym trénera zároveň vyjadril úprimnú sústrasť.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu