FOTO: Vandali na Kysuciach škodia turistom. Zničili altánok, rozbili tabule, vypálili trávu a rozhádali odpad


FOTO: Vandali na Kysuciach škodia turistom. Zničili altánok, rozbili tabule, vypálili trávu a rozhádali odpad
Galéria: 10 fotiek
Foto: Facebook/Miroslav Jožo Jozefík a redakcia

Vandalizmus je problém, ktorému dlhodobo čelia najmä väčšie mestá s množstvom obyvateľov. Na Kysuciach sa však osoby, ktorých cieľom je škodiť, vydávajú aj do prírody.

Mesto Krásno nad Kysucou začiatkom tohto týždňa zdieľalo fotografie, ktoré vyvolali smútok a hnev v obyvateľoch aj turistoch, ktorí navštevujú okolité hory. Neznáme osoby rozbili informačné tabule, ktoré slúžili na vzdelávanie výletníkov, niektoré dokonca vytrhli zo zeme a zvalili. Okrem toho podpálili aj časť trávnatého porastu.



Nejde však o prvý prípad podobného vandalizmu v tomto regióne. Minulý rok zas škodná zničila prístrešok, ktorý ponúkal nádherný výhľad na Kysucké Nové Mesto. Vandali ho celý popísali a dokonca z neho vytrhali viacero drevených lát, ktoré spálili v ohnisku. Okrem toho v okolí zanechali veľké množstvo odpadu.

„Veľmi smutný pohľad. Ničiť prácu iných a mať z toho ešte radosť. Pozdravujeme tých, ktorí sa na tejto spúšti podieľali,“ komentovalo nedávne vyčíňanie vandalov mesto Krásno nad Kysucou v príspevku na sociálnej sieti.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu