Žilinčanom čoskoro odvezú elektroodpad zadarmo priamo spred dverí. Musí splniť tieto podmienky


Foto: Žilinčanom čoskoro odvezú elektroodpad zadarmo priamo spred dverí. Musí splniť tieto podmienky

Žilinčania, máte doma staré alebo nefunkčné spotrebiče, ktorých sa potrebujete zbaviť? Samospráva informovala o možnostiach odovzdania elektroodpadu. Pokiaľ splníte niekoľko podmienok, prídu ho vyzdvihnúť priamo k vám domov.

Bezplatný zber elektroodpadu priamo na adresách bude prebiehať najbližšie v soboty 9. marca a 13. apríla. Objednať si ho môžete na TOMTO ODKAZE. Odovzdané spotrebiče však musia spolu vážiť najmenej 25 kilogramov.


„Samotnú mikrovlnku alebo vysávač vám vyzdvihnúť neprídu, avšak spoločnosť je ochotná prísť pre viacero malých spotrebičov (napríklad spolu 2 počítače, tlačiareň a fén), ktorých odvoz doteraz neponúkali,“ vysvetľuje mesto Žilina.


Občanom odporúča, aby sa spojili so susedmi a odvoz si zarezervovali spoločne. Okrem toho, že sa tak zbavia aj menších spotrebičov, prispejú k efektívnejšej a ekologickejšej preprave odpadu.

Spoločnosť neprevezme staré monitory ani televízory. Tie však môžete spolu s iným odpadom celoročne odovzdávať na zberných dvoroch na Jánošíkovej ulici a v Považskom Chlmci. Jedinou podmienkou je trvalý pobyt v meste.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu