Rezort dopravy chce opraviť železničnú stanicu v Čadci. Aké ďalšie projekty na Kysuciach chystá?


Foto: Rezort dopravy chce opraviť železničnú stanicu v Čadci. Aké ďalšie projekty na Kysuciach chystá? Foto: vlaky.net

Ministerstvo dopravy Slovenskej republiky plánuje zlepšovať dopravnú infraštruktúru na Kysuciach. Na výstavbu a modernizáciu chce využiť prostriedky z eurofondov. Zameria sa na dokončenie chýbajúcich úsekov diaľnice D3, ale aj na železničnú či cyklistickú dopravu. Štátna tajomníčka Denisa Žiláková sa počas kontrolného dňa stretla so zástupcami samospráv v regióne.

„Uvedomujeme si dopravnú záťaž, ktorou trpia tunajší obyvatelia, či už pri pravidelných presunoch za povinnosťami alebo aj priamo doma, keď im obrovská dopravná intenzita strpčuje každodenný život. Preto som navštívila Krásno nad Kysucou, kde plánujeme postaviť odstavné parkovisko, aby sme ľuďom uľahčili prestup na vlak,“ uviedla Žiláková.

Okrem budovania nového parkoviska sa pripravuje aj obnova starej železničnej stanici v Čadci či modernizácia trate medzi Čadcou a poľskými hranicami, ako aj v úseku od Krásna nad Kysucou po Čadcu. Presné termíny však nezazneli.



Na Kysuciach by sa mala zlepšiť aj situácia pre cyklistov. Mesto Čadca totiž uspelo vo výzve na získanie finančných prostriedkov z Plánu obnovy. Vďaka nim by malo vzniknúť pokračovanie cyklotrasy, ktorá prepája Rakovú, Čadcu, Oščadnicu a Krásno nad Kysucou. Mesto sa taktiež uchádza o peniaze na vybudovanie trasy medzi centrom Čadce a priemyselným parkom Podzávoz.

„Záverečnou zastávkou štátnej tajomníčky Denisy Žilákovej na jej pracovnej ceste bolo Operačné centrum v tuneli Horelica, ktorý je v polovičnom profile otvorený už takmer 20 rokov a spolu s 6,4 kilometrov dlhým úsekom D3 tvorí obchvat Čadce. Aj táto návšteva potvrdila absolútnu nutnosť dostavby chýbajúcich úsekov D3,“ doplnila hovorkyňa rezortu dopravy Petra Poláčiková.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu