SAD Žilina opätovne získala certifikát kvality


Foto: SAD Žilina opätovne získala certifikát kvality Foto: ilustračné

V závere októbra 2015 sa v spoločnosti SAD Žilina uskutočnil počas dvoch dní „veľký“ recertifikačný audit audítorskou spoločnosťou ELBACERT, ktorý preveril uplatňovanie systému manažérstva kvality. Spoločnosť SAD Žilina po intenzívnej príprave a následne vykonanom audite získala opätovne CERTIFIKÁT KVALITY.

„Spoločnosť SAD Žilina preukázala nielen plnenie požadovaných kritérií podľa normy EN ISO 90001:2008, ale i neustále zlepšovanie kvality pre svojich zákazníkov – cestujúcu verejnosť – vo forme zvýšenia presnosti autobusovej dopravy či zavádzania nových foriem informovanosti a komunikácie so zákazníkom,“ povedal generálny riaditeľ spoločnosti Peter Pobeha.

Získaný certifikát potvrdzuje, že spoločnosť SAD Žilina používa systém manažérstva kvality v súlade s normou EN ISO 9001:2008 pre oblasť organizácie a vykonávania pravidelnej i nepravidelnej autobusovej dopravy. Na základe trendu uplatňovania aj v iných dopravných spoločnostiach v Európe a získaných skúseností bol v roku 2010 prijatý taktiež Program kvality služby verejnej osobnej dopravy, prostredníctvom ktorého sa sledujú a vyhodnocujú štandardy kritérií kvality: presnosť autobusovej dopravy, čistota a vzhľad autobusov, ustrojenosť vodičov, správanie sa vodičov, pravidelnosť dopravy, bezpečnosť prevádzky a rizikové situácie. Jednotlivé štandardy kvality sa priebežne vyhodnocujú.

Výsledky majú z dlhodobého hľadiska pozitívny trend a upozorňujú na oblasti vhodné pre ďalšie zlepšovanie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu