Rozvodnená liptovská rieka strhla auto, ktoré prechádzalo cez brod. Unášala ho cez 100 metrov


Foto: Rozvodnená liptovská rieka strhla auto, ktoré prechádzalo cez brod. Unášala ho cez 100 metrov Foto: noviny.sk/TV JOJ

Začiatkom minulého týždňa sa bežná cesta, ktorú dvojica lesníkov absolvovala pravidelne, zmenila na nebezpečnú drámu. Počas prejazdu brodom rieky na Liptove ich vozidlo strhol prúd, ktorý bol silnejší, než očakávali.

V pondelok 12. februára v popoludňajších hodinách prechádzali lesníci na svojom terénnom automobile cez brod rieky Bocianka medzi obcami Malužiná a Liptovská Porúbka. Rieka však bola po predchádzajúcich dažďoch rozvodnená a jej hladina stúpla vyššie, než predpokladali. Namiesto bezproblémového prejazdu zrazu zistili, že ich unáša prúd.

Vozidlo sa riekou plavilo viac než 100 metrov. Podľa televízie JOJ následne narazilo do brehu a posádke sa podarilo vyliezť na breh cez okno na spolujazdcovej strane. Z bezpečia privolali pomoc vrátane hasičov.


„Na miesto udalosti bolo vyslaných 6 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru z Hasičskej stanice v Liptovskom Mikuláši a z Hasičskej stanice v Liptovskom Hrádku s 2 kusmi techniky. Po príjazde na miesto bolo zistené, že osobný automobil sa nachádza cca 100 m od brodu rieky, ktorým prechádzalo. Dve osoby sa nachádzali mimo vozidla na brehu,“ priblížila hovorkyňa žilinských hasičov Mária Pohanková Zahatlanová.


Dvaja hasiči si obliekli ochranné odevy určené na prácu na vode a vysunuli z brehu rebrík, ktorý opreli o korbu automobilu. Kým po ňom prechádzali do vozidla, kolegovia ich istili lanom. Následne pripevnili popruh na ťažné zariadenie, pomocou ktorého sa im podarilo auto pritiahnuť ku brehu rieky a zastabilizovať ho, aby sa ďalej nehýbalo.

„Pri zásahu nedošlo k úniku prevádzkových kvapalín ani zraneniu osôb,“ dodala Mária Pohanková Zahatlanová.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu