Nová tržnica v Žiline sa na jar zaplní tovarom, začnú aj kultúrne podujatia. Mesto hľadá predajcov


Foto: Nová tržnica v Žiline sa na jar zaplní tovarom, začnú aj kultúrne podujatia. Mesto hľadá predajcov Foto: trznicazilina.sk

Vedľa starých, ošarpaných kovových stánkov starej žilinskej tržnice vyrástla počas uplynulého roku moderná drevená konštrukcia, ktorá má slúžiť na rovnaký účel. Nové trhovisko medzi ulicami Horný val a J. M. Geromettu sa už čoskoro zaplní rozličným tovarom.

„Priestor ožije novými predajcami, čerstvými výrobkami a príbehmi, ktoré na tržnici vzniknú. Ambíciou totiž nie je len prevádzkovať priestory na kúpu a predaj, ale vytvárať komunitné miesto, ktoré vráti do centra Žiliny tradíciu trhového remesla,“ uvádza oficiálna stránka tržnice.

Trhová sezóna by mala začať na prelome marca a apríla. Aktuálne ešte nie je zaplnená celá kapacita trhoviska, niekoľko buniek pre farmárov, podnikateľov či remeselníkov stále ostáva voľných. Záujem o trhové miesta je však veľký.



„Poctiví predajcovia, spokojní občania a nadšení kreatívci či mladí ľudia s nápadmi sa budú môcť na novom mieste realizovať. Aj preto máme na jarnú sezónu pripravených niekoľko podujatí a zaujímavých aktivít priamo na tržnici a v jej okolí,“ sľubuje mesto Žilina.

Pôjde o rôzne festivaly jedla, farmárske trhy, kultúrne akcie a umelecké, komunitné či vzdelávacie aktivity. Pokiaľ máte záujem o spoluprácu alebo predaj na novej tržnici, zavolajte na číslo  +421 948 458 168, pošlite mail na info@trznicazilina.sk alebo vyplňte registračný formulár.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu