Vo štvrtok vyjde na cesty viac než 2-tisíc traktorov. Spomalia dopravu v Turci aj na Liptove


Foto: Vo štvrtok vyjde na cesty viac než 2-tisíc traktorov. Spomalia dopravu v Turci aj na Liptove

Včera 19. februára sa slovenské cesty zaplnili traktormi, kombajnami, nakladačmi a inými poľnohospodárskymi strojmi. Protestovali proti smerovaniu agropolitiky Európskej únie, byrokracii a nedostatočnej ochrane európskeho trhu pred dovozom komodít z Ukrajiny.

Ďalšie protesty sa majú uskutočniť vo štvrtok 22. februára. Informovala o tom Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora, ktorá priblížila, že na cesty tentokrát vyjde viac než 2-tisíc pracovných vozidiel.

Opäť to ovplyvní aj premávku v Žilinskom kraji. Hoci polícia zatiaľ nevydala upozornenia, PD Gader Blatnica opísalo trasu protestnej jazdy. Medzi 9:00 hod. ráno a 14:00 hod. popoludní obmedzia traktory premávku v Turci. Plánujú totiž trasu cez Žabokreky, Košťany nad Turcom, Martin, Vrútky, Lipovec, Sučany, Turany a naspäť do Martina.

O očakávaných dopravných obmedzeniach dnes informovalo aj mesto Liptovský Mikuláš. Protestujúci poľnohospodári by mali jazdiť po cestách v Palúdzke smerom na kruhový objazd pri hoteli Jánošík, ďalej na kruhový objazd nad diaľnicou, späť na dvojprúdovú cestu k časti Okoličné až po predajňu Lidl na ulici 1. mája. Následne prejdú cez Priemyselnú až k predajniam automobilov a späť po hlavnom ťahu do Palúdzky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu