Na Ľavobrežnej v Žiline pribudli nové značky. Rýchlosť sa niekde zvýšila, inde zasa znížila na 50 km/h


Foto: Na Ľavobrežnej v Žiline pribudli nové značky. Rýchlosť sa niekde zvýšila, inde zasa znížila na 50 km/h

Ľavobrežná ulica je hlavnou spojnicou medzi diaľnicami D3 v Strážove a D1 vo Vrútkach. V čase dopravnej špičky pred prázdninami či sviatkami zvykne byť upchatá aj niekoľko hodín.

Na tomto frekventovanom cestnom ťahu cez Žilinu pribudli v uplynulých dňoch nové zvislé dopravné značky. Tie informujú vodičov o novej maximálnej povolenej rýchlosti.

Na ulici začala už dávnejšie po ukončení stavebných prác opäť platiť v smere na Čadcu/Bratislavu maximálna povolená rýchlosť 80 kilometrov za hodinu. V opačnom smere bola zatiaľ znížená na 70 a miestami až 50 km/h. 


V uplynulých dňoch došlo rovnako aj v smere na Martin k zmenám. Na oboch stranách frekventovanej cesty pribudli zvislé značky povoľujúce jazdu osemdesiatkou už od futbalového štadióna. Vodiči si mohli všimnúť aj nové betónové zvodidlá či vodorovné značenie.

Zároveň pribudli štyri dopravné značky znižujúce rýchlosť na 50 kilometrov za hodinu. Stalo sa tak v mieste napájania cesty od Terchovej k hypermarketu Tesco. Križovatka je známa častými kolíziami a nehodami. V mnohých prípadoch tu dokonca autá po zrážke zdemolovali verejné osvetlenie.

V súčasnosti by jazda po štvorprúdovej ceste mala byť plynulejšia aj bezpečnejšia. Či však budú vodiči nové zmeny rešpektovať a ako sa prejavia v praxi, ukáže až čas. V dopravnej špičke si tu aj tak mnohí postoja desiatky minút.


Chceme vás informovať o tom, čo vás zaujíma a trápi.
Aj tento článok vznikol na podnet čitateľov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu