Kysuckým športovcom opäť kraľuje Aneta Tichá. Do siene slávy vstúpila gymnastka Anna Marejková


Foto: Kysuckým športovcom opäť kraľuje Aneta Tichá. Do siene slávy vstúpila gymnastka Anna Marejková Foto: Facebook/Kysucký šport

V Čadci sa cez víkend konal galavečer Športovec roka. Samospráva ocenila takmer 80 úspešných športovcov, funkcionárov a trénerov za výsledky a úsilie v roku 2023. Diváci tlieskali medailistom z majstrovstiev Slovenska, Európy aj sveta.

V TOP 20 ocenených nájdeme 19 reprezentantov a reprezentantiek Slovenska s mimoriadnymi zásluhami na dôležitých bodoch, víťazstvách a vystúpeniach národného tímu. Na prvom mieste sa opäť umiestnila bikini fitnesska Aneta Tichá z Kysuckého Nového Mesta. ️

Druhé miesto obsadil aktuálny držiteľ Zlatého pedálu a bronzový z majstrovstiev sveta juniorov U23 cyklista Martin Svrček a na treťom mieste niekoľkonásobný držiteľ medailí z majstrovstiev sveta vo vzpieraní Vlado Macura, ktorého prvý tréner Miroslav Škrobian odchádzal s cenou z mimoriadne cenenej kategórie za Oddanosť športu. 

Do Siene slávy kysuckého športu bola uvedená rodáčka z Turzovky Anna Krausová-Marejková. Špičková športovkyňa svojej doby reprezentovala Československo v gymnastike. V najcennejšom drese sa stala držiteľkou striebornej a bronzovej medaily z majstrovstiev sveta.


Je spoludržiteľkou historicky najlepšieho individuálneho výsledku gymnastky so slovenskými koreňmi na olympijských hrách, keď v Melbourne (1956) skončila štvrtá na kladine. Jej výkon sa považuje za najlepší výkon v slovenskej histórií gymnastiky.

Ďalším členom Siene slávy kysuckého športu sa stal bývalý futbalový reprezentant Ladislav Pecko. Rodák z Krásna nad Kysucou patrí v Slovane Bratislava k najlepších hráčom histórie klubu. V jeho drese získal ako hráč Československý titul a ďalšie štyri tituly pridal po rozdelení republiky.

Na svojom konte má tri víťazstva v Slovenskom pohári a jeden pohárový triumf ešte z roku 1989. Slovanu dopomohol k národnému titulu a Slovenskému poháru aj ako hlavný tréner v roku 2009.

TOP 20 Kysuckých športovcov roka

  1. Aneta Tichá (bikini fitnes)
  2. Martin Svrček (cestná cyklistika)
  3. Vlado Macura (vzpieranie)
  4. Miloš Roman (hokej)
  5. Andrej Chmura (karate)
  6. Matej Klimek (streetworkout)
  7. Ján Potočár (naturálna kulturistika)
  8. Jozef Ninis (sánkovanie)
  9. Dominik Klimek (streetworkout)
  10. Filip Delinčák (stolný tenis)
  11. Eva Hrušková (box)
  12. Samuel Hlavatý (cyklotrial)
  13. Adrián Holešinský (hokej)
  14. Patrícia Hmírová (futbal)
  15. Matúš Ševčík (futsal)
  16. Jakub Goldír (stolný tenis)
  17. Lukáš Piják (hokejbal)
  18. Lenka Ďudíková (vzpieranie)
  19. Natália Hušťavová (vzpieranie)
  20. Anna Balošáková (atletika)


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu