FOTO: V nedeľu opravili na Košickej kanalizačný poklop, ďalšie tri sa rozpadajú kúsok pred ním


FOTO: V nedeľu opravili na Košickej kanalizačný poklop, ďalšie tri sa rozpadajú kúsok pred ním
Galéria: 3 fotky

Počas nedele, keď je najmenšia premávka, zrealizovali cestári opravu poškodeného kanalizačného poklopu na Košickej ulici v Žiline. Ten sa nachádzal v úrovni predajne Merkury Market a niekoľko týždňov ohrozoval bezpečnosť aj plynulosť premávky.

Prechádzajúce autá dnes museli v úseku spomaliť a vyhýbať sa prekážke medzi dvomi jazdnými pruhmi. Pracovníci v priebehu niekoľkých hodín nahradili zničený poklop novým a dieru vo vozovke zaasfaltovali. 

Na Košickej ulici sa nachádza viacero podobných poklopov a to v oboch smeroch. Následkom vysokej intenzity premávky degraduje pomerne rýchlo aj samotná vozovka. Na ďalší vznikajúci výtlk, ktorý môže byť nebezpečný, sme upozornili len nedávno. 

Obzvlášť znehodnotený je celý pravý jazdný pruh na ceste prvej triedy č. I/18 v Žiline. Prvé poškodenia začínajú na začiatku štvorpruhu pri Celulózke a končia na moste smerom na Ľavobrežnú ulicu.


Celý úsek má približne jeden kilometer a vyžaduje si komplexnú rekonštrukciu. Správca cesty však zatiaľ vykonáva iba priebežné opravy, následkom ktorých vznikajú na ceste rôzne hrbole. 

V uplynulých týždňoch si viacero motoristov poškodilo svoje vozidlá po prejazde svetelnej križovatky Košická. Za zákrutou sa totiž nachádzala hlboká jama.

Na frekventovanej žilinskej ulici sa čoskoro môžu objaviť ďalšie nebezpečné miesta. Len kúsok pred kanalizačným poklopom, ktorý dnes (18. 2.) opravili, sa nachádzajú ďalšie tri. Ich stav sa postupne zhoršuje a z cesty vypadávajú kusy asfaltu. Jazdite tu preto opatrne a poriadne sledujte cestu, aby ste si nepoškodili svoje vozidlá.


Chceme vás informovať o tom, čo vás zaujíma a trápi.
Aj tento článok vznikol na podnet čitateľov.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu